Förberedelserna inför årets säsong i Furuvik pågår för fullt, trots att snön fortfarande ligger som ett täcke över parkens många slumrande attraktioner. Nu går dessutom startskottet för den rekryteringsprocess som från januari till och med maj ska hitta ca 240 medarbetare. Utöver traditionella nöjesparkstjänster som spel- och attraktionsvärdar utlyser parken flertalet kvalificerade tjänster inom restaurang, vattensäkerhet och värdskap.

– Vi söker många duktiga medarbetare till befattningar som man inte vanligtvis tänker på finns i en nöjespark. I vår vill vi särskilt uppmuntra kunniga personer inom restaurang, så som kockar, kallskänkor och köksbiträden, att söka sommarens roligaste jobb, säger Nina Tano, vd i Furuvik.

Furuvik fortsätter med sin mångfaldssatsning med särskilt fokus på att rekrytera medarbetare inom grupper som står långt från arbetsmarknaden. Syftet med satsningen är att medarbetarna ska spegla mångfalden bland parkens ca 260 000 gäster. Parken uppmanar bland annat fler 50-plussare att söka tjänsterna och fortsätter satsningen på att rekrytera unga med funktionsnedsättning.

Med undantag från kvalificerade tjänster inom bland annat teknik och restaurang är inte tidigare erfarenhet en förutsättning för anställning. Urvalet görs istället baserat på engagemang. De aktuella tjänsterna finns listade på karriärsidan http://www.magisksommar.se.

Furuviks ägare, upplevelsekoncernen Parks and Resorts, söker i år fler medarbetare än någonsin till sina nöjesparker. Totalt ska 2 400 tjänster tillsättas. Det är framför allt årets nyheter som bidrar till ökningen i antalet tjänster. Koncernens största investering inför säsongen, berg- och dalbanan Wildfire på Kolmården med premiär säsongen 2016, har exempelvis genererat ett tjugotal nya säsongstjänster.

För ytterligare information, kontakta:
Nina Tano, Furuviks vd, tfn: 010-708 79 18.
Pressbilder finns i Furuviks bildbank: bilder.parksandresorts.com/Furuvik

Furuvik är en kombinationspark med djurpark, tivoli, badland och konsertarena, naturskönt belägen vid havet ca 1 mil söder om Gävle. Furuvik öppnade redan 1900. Sedan 2008 återfinns Nordens enda primatforskningsstation i parken. Furuvik är medlem i Svenska Djurparksföreningen samt den europeiska branschorganisationen EAZA. En av parkens viktigaste uppgifter är att sprida kunskap om djur och natur. 2015 hade Furuvik totalt ca 300 anställda under säsong och gästades Furuvik av ca 260 000 besökare.

Furuvik är sedan 2010 en del av Parks and Resorts, Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin. I gruppen ingår några av Sveriges mest populära resmål; Gröna Lund, Kolmården, Aquaria, Furuvik och Skara Sommarland.