- Det är enormt glädjande att se hur bra helt nya Tucson tagits emot av kunderna och bilen förväntas ha stor betydelse för de lokala försäljningssiffrorna i Sverige, kommenterar Michael Lönnerö, försäljningschef på Hyundai Sverige. Vi siktar på 1000 sålda bilar innan årets slut och har 2000 bilar som försäljningsmål 2016.
Tar marknadsandelar
Den starka efterfrågan på nya Tucson bidrog till höga försäljningssiffror för Hyundai under september. 49 555 sålda bilar är en ökning med hela 9,8 procent jämfört med förra året och motsvarar 3,6 procent av den totala nybilsförsäljningen i Europa, enligt statistik från branschorganisationen ACEA. Marknadsandelen hittills i år uppgår till 3,3 procent.
Precis som de flesta av Hyundais bilmodeller har nya Tucson utvecklats och producerats i Europa, för Europa. Bilarna byggs i Hyundais fabrik i Tjeckien.
Bilvarhuset Dahlboms Bil är återförsäljare för Hyundai i Gävle och där har man stor erfarenhet av SUV och fyrhjulsdrift.
– Måste säga att jag är väldigt glad och stolt över att vi kan erbjuda en så väl genomarbetad kvalitetsbil som Hyundai Tucson, säger Christer Dahlbom, VD på Dahlboms Bil. Så vi är inte så förvånade över det stora Intresset för Tucson!