Maten och servicen levererades av Gavlerinken Arena som ett resultat av det samarbete som inletts mellan Gefle IF och Brynäs IF.
En viktig del i arrangemangen i Företagscenter är intervjuer med tränare, ledare och andra intressanta personer. Magnus Lindmark sköter den delen och sköter intervjuerna på ett utmärkt sätt. Först ut på scenen var Gävle kommuns Näringslivschef Andreas Näsman, som berättade att han har ett genuint idrottsintresse. Han har visserligen inte spelat så mycket fotboll men om man kommer från Umeå så ligger väl hockey närmast och Andreas blev målvakt. Särskilt om pappa varit ordförande i Björklöven och var en av dem som värvade Hans ”Virus” Lindberg.
- Gavlevallen blir en tillgång för Gävle och förhoppningsvis ska GIF kunna öka intresset och omsättningen för att bli bättre rustade för Allsvenskan, sa Andreas Näsman. Det här blir ju en fantastisk träffpunkt för Gävles företagare!
GIFs tränare Roger Sandberg har både varit spelare och tränare i Hammarby. Han spelade där när Hammarby 2001 tog sitt (hittills) enda SM-guld tillsammans med bland annat förre GIF-spelaren Jonas Stark.
- Det är bara enspelare kvar sen jag spelade med Hammarby, Kennedy Bakircioglü, och han är tyvärr inte med idag, sa Roger Sandberg. Men mitt fokus ligger idag på GIF och jag hoppas att vi vinner.
Företagscentrets restaurang behöver ju också ett namn och därför har det varit en namntävling. Det vinnande förslaget blev ”Solsidan” och det var insänt av Malin Eriksson, marknadschef på Gävle Energi.
Mattias Hugosson, GIFs fenomenala fd målvakt, förrättade invigningen av Företagscentret och lämnade över priset till Malin Eriksson.
- Självklart skulle det ha varit kul att få spela på Gavlevallen och få känna den härliga känslan och anspänningen inför match, sa Mattias Hugosson. Men motivationen för det hårda arbetet som krävs för att nå finns inte längre.
Lasse Ytterbom, en gång i tiden vindsnabb ytter i GIF, tror också att Företagscentret kommer att bli ett lyft för GIF.
- Det är klart att det skulle vara kul att få spela på Gavlevallen, men Strömvallen gick också bra, sa Lasse Ytterbom.
Matchen? Den slutade 1-1 efter att GIF haft ledningen med 1-0, målet av David Fällman, i cirka fem minuter! Båda lagen hade sedan flera chanser att avgöra så resultatet får väl betraktas som rättvist!