Per-Olof Hansérs kommer att vara kvar i organisationen under oktober och hjälpa Arnfinn Fredriksson med övergången.
- Jag blev erbjuden jobbet som vd för Nordic Gym och tvekade inte att tacka ja eftersom det är väldigt spännande företag, ett av de ledande när det gäller gymutrustning, säger Per-Olof Hansérs. Det känns ju väldigt bra att man kunde anlita Arnfinn Fredriksson som vd jag lärt känna honom som en kompetent kompetent person!
Det har ju skett en hel del förändringar på Handelskammaren de senaste åren.
- Det stämmer och det har varit spännande att vara med om den processen, säger Per-Olof Hansérs. Young Professionals, nya affärsnätverk och framförallt många nya kurser och utbildningar har gjort att Handelskammaren som företagarorganisation anpassat sig till de förändrade förutsättningarna för företagen.
Arnfinn Fredriksson har jobbat på Sandvik i drygt 30 år, både i Sverige och utomlands, men slutade för tre år sedan för att jobba som konsult.
- På Sandvik jobbade jag mest med globala frågor, säger Arnfinn Fredriksson, som också är ledamot i Mellansvenska Handelskamarens styrelse. Sedan jag slutade på Sandvik så har jag arbetat med med tillväxt- och styrelsefrågor i Gävleborg och varit involverad i olika projekt med bland andra Högskolan och Movexum, vilket varit en bra inkörsport till det här uppdraget .
Arnfinn Fredriksson räknar med att uppdraget som vd på interimsbasis kan bli något år.
Det är bara att önska Per-Olof Hansérs och Arnfinn Fredriksson lycka till med de nya arbetsuppgifterna!