– I och med den här invigningen av 18 nya hotellägenheter kan vi nu tillsammans med fjolårets 10 hotellägenheter erbjuda en fantastiskt logi för cirka 160 personer, berättar Mats Söderström, tidigare vd och numera arbetande styrelseordförande i Engeltofta. Vi har arbetat långsiktigt sedan 2007, då Engeltofta köptes av Gävle Kommun. Det har varit tuffa men väldigt roliga år som krävt och fortfarande kräver stora investeringar. I och med att Nickback (familjen Bäckström) och GefleBo gick in som delägare 2011 fick vi mer ekonomiska muskler och börjar nu se resultatet av satsningarna.

Engeltofta byggdes av grosshandlare Bengt Gustaf Kronberg 1882 och visionen nu är att vara en attraktiv mötesplats för näringslivet i Mellansverige.

– Vi har rustat huvudbyggnaden och precis anställt Lena Nannebro som ny vd med stor erfarenhet från hotell- och konferensbranschen, berättar Sven Engwall, delägare genom GefleBo. Det krävs givetvis hårt arbete men vi känner verkligen att Engeltofta är på gång att ta position som ett riktigt spännande och inspirerande konferens- och besöksmål.

Engeltofta utvecklas utifrån ett unikt marint koncept som formar anläggningen för att möta framtidens efterfrågan på semesterboende, konferens och upplevelser. Det planeras nu även för en ny marina.

– Vi drar naturligtvis fördel av den ökande besöksnäringen och att Engeltofta ligger vid havet och alldeles intill en av Sveriges största golfanläggningar, berättar Lena Nannebro. Jag var lite orolig under dagen när regnet vräkte ner men sedan klarnade det upp och vi kunde genomföra vår invigning enligt planerna. Det blev en helt fantastiskt kväll med mycket positiv respons från besökarna och vi fick otroligt mycket vackra blommor och lyckönskningar.

Gästerna bjöds bland annat på skaldjursplatå, kanottävling mellan Brynäs och GIF, stunthopp från hög höjd, stand-up och musikalisk underhållning. Efter ett grandiost fyrverkeri signerat Sveriges kanske vassaste pyrotekniker, i form av Eje Berglund, sparkades discot igång av fotbollslegenden Tomas Brolin. Avseende kanottävlingen blev det en knapp seger till hockeylaget med Niklas Bäckström som styrman och kapten var så klart Järnkrok!

Intresset för Gävle fortsätter att öka och snart passerar staden 100.000 invånare. Det händer mycket i och omkring Gävle. Till Engeltoftas fördel kan nämnas att det planeras för en ny marina samt att skärgårdstrafiken har utökats till Furuvik. Eftersom hotellet ligger alldeles vid strandkanten på Bönakusten blir det en ökad tillgänglighet för gästerna som lätt kan ta sig till och från olika sevärdheter i staden, med Engeltofta som nav.


Foto: Janne Carlsson

För mer information se http://www.engeltofta.se