Engeltofta byggdes som sommarbostad för grosshandlaren B.G Kronberg efter E.A. Hedins ritningar. Huset stod klart 1882 och firar alltså 130-årsjubileum i år! Det har funnits restaurang på Engeltofta sedan 20-talet och mellan 1933 och 1944 drevs den av Oscar Zedrén som Grand Hotels (CH) sommarrestaurang. Det är ett anrikt hus som Gävleborna haft glädje av i många år! GefleBo AB (Mats Söderström m fl) tillsammans med NickBack 1 AB (familjen Bäckström) äger idag Engeltofta, som inom några år kommer att vara en ännu viktigare attraktion i Gävle!
De nya lägenheterna är på 56 kvm med tre sovrum, vardagsrum, kök och badrum. Alla lägenheter får uteplats på två sidor och det blir insynsskydd genom att lägenheterna är förskjutna i förhållande till varandra. Engeltofta svarar för skötseln av lägenheterna och sen har de boende tillgång till servicen i huvudbyggnaden, bland annat matservering, bibliotek, bridgerum mm. På sikt är det också tänkt att det skall finnas även sjukgymnastik mm!
- Det är många som redan hört av sig och de som är intresserade kan köpa lägenheterna via Svensk Fastighetsförmedlingen, säger Mats Söderström.
För den som är intresserad av båtliv kommer Engeltofta att vid ångbåtsbryggan bygga en marina med både båtplatser och gästhamn.
Restaurang, konferens och hotell är Engeltoftas huvudsakliga inriktning som kommer att kryddas med olika aktiviter, från bad till – förhoppningsvis – kägelbana! Just det, alla som funderat på vart den gamla kägelbanan tagit vägen kan vara lugna! Den har restaurerats och man hoppas att den skall komma ”hem” till Engeltofta senast nästa år!
Så det är bara att ta cykeln och hoja ut till Engeltofta för att få känna havsdofter, lyssna på vågskvalp och äta en god middag eller bara fika. Det går för övrigt bra att ta bilen också, men då får det bli bordsvatten i glaset!
Läs mer: http://www.engeltofta.se