Moderaterna har därför beslutat att ta fram en livsmedelsstrategi som syftar till att stärka Sveriges livsmedelsindustri. Ulf Berg (M) släpper nyheten i samband med att han utsetts till talesperson i landsbygdsfrågor för moderaterna. Den svenska livsmedelsstrategin bör i huvudsak handla om två delar, vår inhemska produktion och efterfrågan samt möjligheterna till export.
- Vi måste bli bättre på att ge livsmedelsproducenter bättre konkurrensvillkor och förbättra deras möjligheter till export, säger Ulf Berg.
Ulf Berg framhåller också att det är hög tid att arbeta fram en livsmedelsstrategi för den svenska matens framtid för att så ett frö för att få en växande landsbygd och nöjda konsumenter, god djurhälsa och förstklassiga livsmedel.
- I den debatt som arrangerades av LRF i Årsunda nyligen så var det tydligt att det är önskvärt från näringen att vi tar fram en svensk livsmedelsstrategi och därför är dagens besked mycket välkommet och kommer att göra många livsmedelsproducenter nöjda, säger Lars Beckman, riksdagsledamot (M) Gävleborg i en kommentar till Moderaternas ställningstagande.
Livsmedelsindustrin är Sveriges fjärde största industrigren sett till antalet sysselsatta - det finns alltså mycket att vinna på att säkra en framtida svensk livsmedelproduktion.

För mer information:
Ulf Berg (M) talesperson i landsbygdsfrågor
Tel. 070-250 43 40

Lars Beckman (M), riksdagsledamot Gävleborg
Tel. 070-361 36 96