Martin Hofling jobbar på fritidsklubben på Lillhagsskolan, och är även med i vissa klasser under skoldagen. Vi har pratat med Martin om hur han tycker samarbetet mellan Lillhagsskolan och Brynäs IF fungerar såhär långt.

Martin, hur har det fungerat med att förebilder från Brynäs kommer till fritidsklubben en gång i veckan?
-Jättebra, vi märker att barnen uppskattar besöken. De blir väldigt glada när Brynäs dyker upp och tycker att det är väldigt tråkigt när de måste lämna. Det blir en roligare klubb, den blir mer attraktiv för barnen.

Vad är det som är bra med besöken?
-För det första blir det fler vuxna på plats, säger Martin. Det möjliggör att vi hinner se och höra fler barn. Dessutom tycker barnen att det är väldigt roligt när Brynäs kommer. Det händer nya saker hela tiden. En vecka hade de en idol-audition, en annan vecka var det väldigt många olika boll-aktiviteter ute på skolgården.

Hur ser du på framtiden?
-Det ska bli otroligt spännande att se hur detta utvecklar sig och vilka resultat vi når. Vi kommer också börja med läxhjälp när Brynäs kommer hit, vilket är positivt för hela skolan. Om eleverna kan få läxan gjort på klubben har de mer tid till annat när de kommer hem. De första 30-40 minutrana kommer vi enbart fokusera på läxorna och de som vill ha hjälp med dessa. Efter det finns det tid till lekar och aktiviteter.