Resan gjordes den 15 oktober och startade klockan 9 vid Tennishallen i Gävle. Resenärerna hälsades välkommen av Janne Österberg, ordförande i GTK som berättade om vad som händer på GTK-hallen just nu. GTK arrangerar åter Scandic Open för ungdomar från hela Sverige, främst från Stockholm och norrut, förmodligen Norrlands största ungdomsturnering. GTK-hallen genomgår också en hel del förbättringar, bland annat ny ventilation, ny LED-belysning på bana 1-3, fibernät med WIFI, infoskärm och dessutom planeras för ett nytt och enklare bokningssystem.
Vid Kungliga Tennishallen var det lite lätt kaos på grund av ombyggnader, vilket ledde till att vår duktige busschaufför fick böter för felparkering! Men Kungliga är trots allt en anrik arena med mycket atmosfär.
Vi frågade deltagarna vad de tyckte om de här resorna, vilka de bästa tennisspelarna de sett och lite annat också.
- Vi har följt med på flera resor och det är lika trevligt varje gång, tyckte Erling och Barbro Hermansson, medlemmar.
- Det är väldigt trevliga resor och man blir väl omhändertagen, sa Ove Eriksson, OE Management.
- Den bästa match jag har sett här var mellan Stefan Edberg och Boris Becker och sedan en dubbelmatch med Järryd och Fitzgerald, berättade Nisse Westerlund.
- Bästa spelaren som varit här är nog John McEnroe, skulle jag tro, sa Janne Österberg.
- Stockholm Open är ett fantastiskt tillfälle för mig att träffa tränarkollegor, sa Marcus Porath.
- Det här är alltid jättetrevliga resor, sa Håkan Sterley, WSP. Bästa spelarna tycker jag att John McEnroe och Tomas Johansson varit.
WSP erbjuder sina anställda aktivitetsbidrag för att uppmuntra till motion. Håkan Sterley använder som många andra det till att spela tennis i GTK-hallen.
- Det är roligt att spela tennis samtidigt som det ger bra vardagsmotion, sa Håkan Sterley.
Hans Sjöberg, tidigare storspelare i Brynäs, övergick sedan till tennis och är väl för besökarna i GTK-hallen lika känd som tennisprofil i Gävle idag!
- Jag har varit med på alla resorna till Stockholm Open och det är bara att konstatera att spelet utvecklats något otroligt och blivit mer fartfyllt, sa Hans Sjöberg. De bästa spelarna jag sett är nog Mats Wilander och Stefan Edberg.
- Det var en väldigt trevlig resa, sa Ellie och Frank Jansson.
Sen dyker fotbollsprofilen Olof Lundh upp. Han är tydligen även tennisintresserad. Han har faktiskt besökt Strömvallen men inte sedan gamle kompisen Roger Sandberg tog över som tränare för GIF. Hur var det nu med jämförelsen mellan Irak som fotbolls-VMs Gefle IF?
- Nja, det var väl mest med glimten i ögat så jag hoppas att GIF:arna förlåter mig, sa Olof Lundh.
Sen fick vi se en riktig höjdarmatch mellan Teymuraz Gabashvili, Ryssland, och Grigor Dimitrov, Bulgarien. Båda spelarna gav verkligen järnet och det var en hel del tuffa dueller med fantastiska slag. Dimitrov var jämnare och starkare och gick segrande ur striden. Alla tyckte det var synd om Gabashvili som hade otur att få möta Dimitrov i första matchen.
Så det var ett helnöjt gäng som letade sig ut till bussen för resan hem efter en väldigt givande dag, som avslutades utanför GTK-hallen halv ett på natten!