- Det känns väldigt bra att Tomas har bestämt sig för att spela med oss, säger Stefan Bengtzén, sportchef i Brynäs IF. Vi ser att han kan bli en mycket viktig spelare i vårt lag kommande säsong. Han är en offensiv spelare med en riktig näsa för att göra mål.

Tomas Zaborsky (181/91) är född 1987 i Trencin, Slovakien. Han spelade under juniortiden i HK Dukla Trencin, men som 19-åring flyttade han till Kanada för spel i OHL. Han spelade två säsonger i OHL och en säsong i AHL. Säsongen 2009/2010 hamnade han i Finland och spel i SM Liiga med Ässät där han blev kvar i tre säsonger. Efter det blev det två säsonger i KHL och spel i Avangard Omsk och Salavat Yulaev Ufa. Säsongen 2014/2015 återvände han till Finland och de två senaste säsongerna har han spelat i IFK Helsingfors. Tomas Zaborsky blev draftad 2006 av New York Rangers i femte rundan som nr. 137. Han har spelat fem säsonger i SM Liiga i Finland, två säsonger i KHL och även varit uttagen i det Slovakiska landslaget vid ett flertal tillfällen under sin karriär. Han har också blivit uttagen till både SM Liiga All Star Team och KHL All Star Team.

- Han är en explosiv forward med ett bra skott som vet vart målet är beläget och är också beredd att jobba hårt för att hitta det, säger Stefan Bengtzén. Den senaste säsongen har han gjort 30 mål och stått för 28 assist i IFK Helsingfors, totalt 58 poäng. Säsongen innan hade han totalt 55 poäng i samma lag.
För ytterligare information, kontakta Stefan Bengtzén, sportchef i Brynäs IF, på tel. 073-633 33 47