Alla hemmafixare och andra som är måna om sin bostad får alltså dubbla tillfällen i Gästrikland från och med i år att få goda tips och råd med allt från inredning till hur man kan bygga sig ett nytt hus – allt samlat på ett ställe.
- Bomässan har fungerat fantastiskt bra i Gävle så det var inget svårt beslut för oss att ordna ytterligare en mässa när det blev möjligt för oss att ta över mässan i Sandviken, säger Dennis Roskvist, vd för Compass Fairs som ordnar Bomässan. Göransson Arena i Sandviken är dessutom en fantastisk anläggning och intresset från både lokala och andra utställare har varit stort, så besökarna kommer säkert att bli lika nöjda som de brukar vara!
Projektledare för Bomässan är Gustav Granberg: - Jag har ju tidigare privat besökt Bomässor många gånger eftersom vi bor i villa och sett hur det gynnar både besökare och utställare. Så jag ser stora möjligheter i att få vara med och utveckla konceptet.
Bomässan finns runt om i Sverige och företaget ordnar också mässor i Norge, Danmark och Tyskland.
En viktig komponent för att Bomässan ska bi lyckad är gästspel från kända personer inom bygg, inredning, trädgård mm. I år kommer Willy Björkman och Matte Karlsson från det populära inredningsprogrammet Bygglov att finnas på plats. Willy och Matte kommer att prata renovering och ge besökarna tips och idéer.
– Jag tror att en av de största fallgroparna är att folk har lite för stor tro på vad de klarar av, säger Matte. Det är ofta mycket bättre att ta in professionella hantverkare som klarar av att göra svåra och komplicerade jobb
Det blir också en tävling för tjejer som är duktiga gör-det-självare. Är du Sandvikens Handy Girl? Tjejer i alla åldrar får bevisa för både sig själv och alla andra att man är en riktig Handy Girl. Deltagarna får tävla med Matte och Willy på mässan, lördag kl.13.00 och har chansen att bli hela Sandvikens Handy Girl och dessutom vinna fina priser!
Lars Krantz, trädgårdsmästare hos Wij Trädgårdar finns på plats fredag och söndag för att ge nyttiga trädgårdstips nu när våren närmar sig.
På söndagen deltar Jan Söderström från Fuskbyggarna på TV4, dels i Villaägarnas monter för att ge råd och dels blir det två föreläsningar också!
Barnen är också välkomna på Bomässan! På lördag kl. 13.30 bjuder Larssons Plantskola in alla barn till odlingskurs. Praktiska tips till den som vill ge sitt barn möjligheten att uppleva naturnära odlingsglädje. Barnen får med sig en plantering hem. OBS! Begränsat antal platser – först till kvarn gäller.
På söndag är Clownen Mike på besök. Han bjuder på en rolig show för alla små besökare på förmiddagen och på eftermiddagen blir det trolleriskola!
Clownen Mike: http://www.bomassa.se/hojdpunktersandviken
Alla Bomässor har också ett stort lekland för de minsta besökarna med massor av aktiviteter. Bo mässan ska vara en upplevelse för hela familjen, inte bara för de vuxna. Här kan barnen ha roligt samtidigt som de vuxna kan gå runt på mässan i lugn och ro.
Fixit är Bomässans härliga och superglada maskot som älskar både Bomässan och barnen! Fixit går runt på mässan hela helgen och hälsar på alla barn, stora som små och har man tur kanske man får en kram!
Bra Fönster är med för fjärde gången på Bomässan. De säljer fönster i första hand för utbyte av befintliga och det inklusive montage. Elisabeth Skoog är väldigt nöjd med att få vara med på Bomässan.
- Det ett bra tillfälle för oss att visa upp våra kompositfönster för nya kunder och till lockar till fler kundbesök i vår fönsterbutik på Kryddstigen, säger Elisabeth Skoog. Det är också roligt att besökarna är engagerade och kunniga!
Rönngren Mark och Trädgård har varit med i alla år på Bomässan och finns också på plats i Göransson Arena.
- Vi brukar få väldigt bra respons från besökarna på Bomässan så det ser vi fram mot, säger Anders Rönngren, VD på Rönngren Mark & Trädgård. Dessutom måste vi vara med och försvara vår utmärkelse som bästa monter under förra årets mässa!
Innan man avslutar sitt mässbesök får man inte missa att köpa med sig något gott hem. På mässan finns det flera lokalt producerade matprodukter men också internationella delikatesser.