Child of Light
I mitt kanske sämsta spelår någonsin står Child of Light som den enda titeln som jag kan applicera ordet älskar på. Jag älskar Child of Light, som ett ensamt litet ljus i det mörker som för mig var spelåret 2014. Jag älskar hur Coeur de Pirate lyckas skriva ett av de bästa rollspelssoundtracken jag hört. Jag älskar hur den visuella presentationen leker med vattenfärger. Jag älskar hur rollspel fortsätter nå framgångar med det omgångsbaserade stridssystemet, och hur jag hade minst lika kul med Child of Lights strider som jag hade med förra årets Bravely Default.
Tommy Håkansson

Dragon Age: Inquisition
Efter en vad som kändes som en evighetslång väntan dök äntligen Dragon Age: Inquisition upp och ringde på rollspelsdörren. Bioware presenterade ett enormt Thedas som fullspäckat med innehåll bjöd på en riktigt schysst domedagshandling med ett par hjälteskor att fylla av spelaren. Ett riktigt vackert spel ackompanjerat av ruskigt bra musik har gett nya fans av serien världen över. Själv är jag mer än nöjd med vad som hittills tagit runt 200 timmar av min spelvinter, och är mycket glad över att Dragon Age: Inquisition fått inta en mycket hedersvärd plats på listan.
Sandra Wärn

South Park: The Stick of Truth
Jag förstår varför utomstående människor ifrågasätter både serien South Park, och spelet South Park: The Stick of Truth, men det skulle in på topplistan. Det är bra dels för att det till 100 procent känns som en förlängning av serien, både sett till hur det ser ut och hur det underhåller spelaren. Men som spel står det också på egna ben med en solid spelmekanik och en engagerande handling. Ja, jag sa det. Handlingen i The Stick of Truth engagerar. Serieskaparna Matt och Treys har båda fingret på tv-spelspulsen och vet vad som fungerar, oavsett medium. Som South Park-fan kommer jag aldrig kunna beskriva spelet utan att få glåpord kastade efter mig från oinsatta, och det får jag leva med. Men enligt mig är South Park: The Stick of Truth det bästa som släppts under 2014.
Anders Brunlöf

Alien: Isolation
Vi var många som knappt vågade hoppas att det till slut skulle komma ett vettigt spel baserat på Alien-universumet och det är en stor del förvåning som slungat upp Alien: Isolation på vår topplista. Receptet för framgången är stämning, stämning och så tung stämning så du behöver machete för att ta dig igenom. Att stå med hjärtat i halsgropen och vänta på att sparstationen ska hinna klart när jag vet att Xenomorfen smyger bakom hörnet är en av de starkaste upplevelserna i ett spel på många år. Att spelet är så oförlåtande bidrar stort till att rädslan sipprar ut ur tv:n och ner i magen på dig, du är aldrig säker.
Tobias Andersson