Det är tredje gången Sandvikens Atletklubb har fått förtroendet av Svenska Styrkelyftsförbundet att arrangera mästerskap på 2000 talet, berättar Sven-Erik Wallin, tävlingsledare och själv aktiv styrkelyftare. Vi väntar en hel del meriterade lyftare till Sandviken och Sverige hade stora framgångar vid ungdoms- och junior VM som gick av stapeln i början på september med flera svenska världsmästare och flera av dessa är anmälda.

Första gången var 2005 då bänkpress SM arrangerades, 2010 stod man värd för lagfinalerna i styrkelyft och bänkpress. Nu har SAK åter fått förtroendet att arrangera ett stort mästerskap denna gång är det de yngre och de äldre atleterna som skall göra upp om SM medaljerna.
Man räknar med cirka 130-150 deltagare från hela landet, med medföljande matchare och anhöriga
kommer det att vara fulla läktare i dagarna tre hoppas SAK. Även på veteransidan kommer ett flertal VM och EM medaljörer till tävlingarna. Sandviken ställer själva upp med ett tiotal lyftare och hoppas på framskjutna planeringar.

Planeringen för denna jättetävling har pågått hela året under ledning av Sven-Erik och det är många av klubbens medlemmar som lägger ner mycket ideellt arbete för att allt ska gå så bra som möjligt.
– Det krävs mycket frivilligt arbete för att få allt på plats till tävlingsstart. Under tävlingarna har SAK ett trettiotal medlemmar jobbande för att allt skall klaffa. Det är många poster som skall bemannas, bland annat invägare, materialkontrollanter, tidtagare, sekreterare, dataoperatörer med mera-

Svenska styrkelyftsförbundet tar ut domare till tävlingarna då det krävs förbundsdomare för att få döma på ett SM. Tyvärr så har vårt distrikt inte någon sådan ännu, men ett flertal av distriktetsdomarna är villiga att förkovra sig till förbundsdomare.

– Vi har även tagit fram en särskild exklusiv SM-tröja med hjälp av Niklas Wessling som är tatuerare på Fallen Angel Tatto i Gävle som kommer att säljas på SM så varmt välkomna till årets lyftarfest i Sandviken, hälsar Sven-Erik. Kom och se atleter som bänkpressar över 300 kilo!


Bildtexter: Klubbens sekreterare Peter Wallin tillsammans med Niklas Wessling på bilden.

Aktive tävlingsledaren Sven-Erik Wallin, Sandvikens Atletklubb.

För mer information se http://www4.idrottonline.se/SandvikensAK-Tyngdlyftning/