Nils Axelsson från Hedesunda medverkade i Furuviksbarnen som ung och gick Solängsskolans Musikklasser i Gävle innan han hamnade i Stockholm på Rytmus Musikgymnasium och senare Stockholm Musikalartistutbildning. På senare år har han medverkat i ”Trollflöjten 2.0” på Stockholms Stadsteater och familjemusikalen ”Äventyret Aladdin” som gick på Sverigeturné i början av året. Medan han julshowar på Gasklockorna spelar han också Mowgli i ”Djungelboken The Musical”.

Gävleborgsfödda Hanna Ingesson från Edsbyn gick estetiska programmet i Bollnäs och sökte sig vidare till den ettåriga utbildningen på Musikteaterskolan i Bjärnum innan hon till sist gick på Performing Arts School i Göteborg. Hon har medverkat i en rad olika teater- och showföreställningar i Göteborg, däribland ”Eldfågeln” på Göteborgsoperan. Genom åren har Hanna turnerat med sin syster på olika platser i Gävleborg i den akustiska duon No Sons. Just nu skrämmer hon besökarna under Halloween på Liseberg.

Tillsammans utgör de halva artistskaran i Gävles största julshow, ”Christmas Spectacular”, på Gasklockorna med premiär 30 november. Tillsammans med artistkollegorna Olivia Lorenz och Christofer Nilsson bjuder de på 8 föreställningar som varje kväll blir en upplevelse utöver det vanliga.

- Julshow betyder jul och det tar vi fasta på så publiken får höra allt från klassiska julsånger, gospel och amerikansk julpop. Vår vision är att publiken verkligen ska känna att de är med om något alldeles extra. Detta är en show som är inspirerad av de stora föreställningarna på Broadway och i Las Vegas, säger regissören och koreografen Rebecka Gustafsson.

Produktionsbolaget Act & Art har arbetat i Gävle i fler år med körworkshops och musikalkurser och satsar nu stort på sin första föreställning på Gasklockorna i Gävle.

- Vi bjuder Gävlepubliken på en stor visuell föreställning som involverar superkompetenta artister som backas upp av en gospelkör, säger showens koncept- och projektledare Annika Uppenberg.

Den som förväntar sig en traditionell julkonsert får helt enkelt åka någon annanstans för på Gasklockorna ska det under 8 kvällar ske en upplevelse som Gävleborna sent kommer att glömma.

Föreställningen produceras av Act & Art i samarbete med Medborgarskolan Gävle.

Om föreställningen
Showdatum: 8 föreställningar 30 november – 15 december
Showplats: Retorten på Gasklockorna i Gävle

Information och biljetter
http://www.christmas-spectacular.se