De besökande företagen fick tips och hjälp med hur man skall hitta rätt person med rätt kompetens – oavsett om behovet av rekrytering finns idag eller längre fram.
- Trots hög arbetslöshet har många företag idag svårt att hitta rätt kompetens. Här får företagarna en unik möjlighet att få
hjälp med sin rekrytering, berättar Ulf Halleryd, samordnare och kontaktperson för Arbetsgivarchansen.

Det är både tids- och kostnadskrävande att rekrytera och inte alltid lätt att hitta rätt kompetens. Syftet med Arbetsgivarchansen är att företagarna ska få en god överblick över var man kan få hjälp med sitt behov av arbetskraft. På plats för att försöka matcha behoven fanns ett 30-tal olika kompetensförmedlare. Det är andra året i rad som arrangemanget ordnas.

– Vi som arrangörer hade naturligtvis hoppats på en ännu större uppslutning av arbetsgivare. Nu kom ett 40-tal, men om bara några av dessa möten leder till en rekrytering kan det vara guld värt för såväl företagaren som arbetstagaren – och samhället i stort, menar Ulf. Nu ska vi utvärdera evenemanget och utifrån det får vi se om det blir något liknade i framtiden eller ej.