Lägren hålls på den kommunägda gården Björkmuren; dagläger, djurläger, ridläger, gymnastikläger, cirkusläger, självförsvarsläger och tjejläger. Gratis dagläger erbjuds i år då det bara är att komma och njuta av Björkmurens lugn, fina snälla djur och den friska lukten av skog som omringar gården, samt delta i spännande aktiviteter. En matskola för barn 8- 12 år hålls i Sandviken efter midsommar.

Lägren är utspridda över hela sommaren, från mitten av Juni till mitten av Augusti. Vid alla läger (förutom matskolan eftersom den hålls inne i Sandviken) kommer det att bli rundturer med häst och vagn, olika sorters pyssel och alla deltagare kommer att få umgås med gårdens djur; hästar, höns och kycklingar, får, kaniner och griskultingar.
Alla 4Hs verksamhet utgår från de 4 H:na i 4H och dessa står för Huvud, Hjärta, Hand och Hälsa. Huvud- Kunskap, intresse för lärande genom inspirerande inlärningssätt, förståelse för omvärlden, demokrati. Hjärta- Medkänsla och respekt för människor, djur och natur, alla är välkomna, Hand- praktisk färdighet, att gå från idé till handling och Hälsa- sund livsstil, det ska vara roligt att röra på sig och samtidigt äta hemlagad, närproducerad och till närmaste mån ekologiskt. 4H motto är: Lära genom att göra.
För mer info besök gärna vår hemsida: http://www.naturhjaltarnas4hklubb.n.nu