I år är det alltså 35-årsjubileum och årets sommarkvällar på Ön kryddas med bland andra Jerry Williams, The Refreshments och Larz Kristerz. Naturligtvis kommer Lasse Stefanz till Ön i sommar, för tjugofemte gången i rad, även det ett rejält jubileum!
Bobbysocks bidrog alltså till att Ön i Hedesunda blev ett begrepp för alla dansanta människor, men det var en tillfällighet att de kom. Hur bär man sig åt för att få en schlagervinnare att välja lilla Ön när hela Skandinavien skriker efter dem?
- Jag hade bokat Kicki Danielsson i god tid men hon blev med barn och hennes engagemang avbokades, berättar Roger Vestblom. Men produktionsbolaget var bussiga och erbjöd Bobbysocks i stället, eftersom de inte hade något annat bokat just den dagen.
Uppståndelsen var total, Gefle Dagblad hade nedräkning dag för dag inför spelningen så att ingen kunde undgå att "La de svinge" och Bobbysocks skulle uppträda på Ön. Publikrekord och sen har det bara rullat på!
- Det har varit många fantastiska danskvällar på Ön, säger Roger Vestblom. Det har varit många sagolika kvällar att minnas.
Men Lasse Stefanz är också slitstarka favoriter på Ön. Olle Jönsson är sångare i bandet och han tycker att miljön är fantastisk och Ön definitivt ett av favoritställena.
- Det är ju Roger (Vestblom) som gör det till ett så bra och unikt ställe, säger Olle Jönsson. Han vet vad både publik och musiker behöver för att må bra!
Olle har många trevliga minnen från alla spelningar på ön, men det finns två minnen som är speciella.
- Den sommaren vi var där samtidigt som min idol Alf Robertsson hade sina sista spelningar, säger Olle Jönsson. Och så den tisdagskvällen när Linda Gail Lewis, Jerry Lees syster, var där.
Det är många fans som följer Lasse Stefanz runt Sverige på somrarna och naturligtvis även till Ön.
- Förstår inte var alla bilar och husbilar får plats, men det ordnar Roger och hans gäng också på ett fantastiskt sätt, avslutar Olle Jönsson.
Årets jubileumsprogram är ett av de tyngsta någonsin med Jerry Williams som grädde på moset, en levande legendar i toppform! Två år efter supersuccén med "The Farewell Show”, som sågs av 250.000 personer, kunde Sveriges rockkung inte hålla sig längre.
- Familjen, hunden, kompisarna, gymmet och ishockeyn är okey, men… fan... man måste få lira, sa Jerry Williams och satte upp showen "Man måste få lira” – en avskalad, personlig föreställning laddad med favoritlåtar. Showen har gjort stor succé, hos både publik och media.
- Vi räknar med mycket publik på Jerrys show den 11 juli och därför har vi ordnat med förköp via Ticketmaster, berättar Roger Vestblom.
Roger Vestböom och hans team har varit förskonade från väderkatastrofer och nuförtiden har scenen ett rejält tak som klarar riktiga oväder, om det nu skulle behövas.
Serveringen har 360 sittplatser och man serverar hamburgare och annat som uppskattas av publiken- Även vin och öl.
Den som vill lämna bilen hemma kan boka plats på bussarna, som kommer att hämta upp danssugna och sedan köra tillbaka efter dansens slut. Bussen från Sandviken startar vid Jerntorgetoch gör sedan stopp vid ICA Årsunda, ICA Gysinge. I Gävle utgår bussen från Gävle Busstation och hämtar upp vid Gefle Teater, Valbo Centrum och Ikea.
- Förboka plats på bussen genom att ringa mig eller via Wallners Buss’ hemsida, tipsar Roger Vestblom. Man köper också entrébiljett på bussen eller visar upp att man gjort förköp till Jerrys kväll.
Det är många som arbetar på danskvällarna men det finns också ett gäng frivilliga entusiaster som ställer upp utan betalning, bara för att de tycker det är kul. Alla har verkligen bidragit till framgången.
Roger är verkligen värd en stor eloge för att han håller gamla traditioner vid liv!